Bresc BV

Poké burger

Ingrediënten

4
  • 3,5 dl water
  • 400 g verse tonijn
  • 250 g sushirijst
  • 120 g Bresc Pico de gallo
  • 100 g mayonaise
  • 75 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 60 g rijstazijn
  • 10 g suiker
  • 10 g augurk
  • 5 g furikake
  • 5 g Bresc BBQ marinade Soy & black garlic 
  • 5 g Bresc Gemberpuree
  • 5 g zout
  • 16 st Bresc Cherry tomatoes garlic lemongrass
  • 20 pl komkommer, dun
  • 8 bl little gem
  • 2 st avocado
  • peper en zout 

Bereidingswijze

Kook de sushirijst in het water gedurende 10 minuten. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Breng de rijstazijn, suiker, gember en zout aan de kook en meng door de afgekoelde sushirijst. Meng de pico de gallo met de avocado en breng op smaak met peper en zout. Verwerk de tonijn met de augurk en shallot tot tartaar en vorm tot hamburger. Modeleer de sushirijst tot een boven- en onderkant van een hamburgerbroodje. Bouw de burger op met de sla, tonijnburger, avocadosalsa, komkommer en tomaatjes. Garneer met de soy & black garlic mayonaise. Bestrooi de burger met furikake