Bresc BV

Pulled pork cheddar bacon bomb

Ingrediënten

4
  • 640 g gehakt, half om half
  • 150 g pulled pork, bereid en gekruid
  • 60 g Bresc BBQ marinade honey & thyme
  • 40 g paneermeel
  • 30 g Bresc BBQ marinade honey & thyme
  • 20 g Bresc Knoflook gehakt                                  
  • 15 g Bresc Chimichurri
  • 12 st basilcumblaadjes
  • 1 st ei
  • 15 pl ontbijtspek 
  • 6 pl cheddar
  • peper en zout          

Bereidingswijze

Leg de plakken cheddar naast elkaar in rijen op plastic folie. Leg de basilicumblaadjes op de onderste helft van de kaasplakken. Leg hierop de pulled pork. Rol met behulp van de plastic folie strak op en leg circa 10 minuten in de koeling. Leg de plakken ontbijtspek op vershoudfolie dakpansgewijs in twee rijden en zorg dat de plakken aanééngesloten liggen. Meng het gehakt met het ei, knoflook, chimichurri, 60 gram BBQ marinade en paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gehaktmassa gelijkmatig op de onderste drie plakken ontbijtspek en smeer met lichte druk glad tot een hoogte van 2 á 3 centimeter. Haal de rol pulled pork uit de koeling en verwijder voorzichting de folie. Leg deze op het onderste deel van de gehaktmassa. Rol met behulp van folie op en zorg dat de vleesmassa geheel wordt afgesloten door de plakken spek. Rol het in de folie strak in en leg circa 30 minuten in de koeling. Haal dol uit de folie en bak op 160 °C met een  kerntemperatuur van 60 °C in circa 30 minuten. Lak de bacon bomb circa 10 minuten voor het einde van de baktijd met de 30 gram BBQ marinade.