Bresc BV

Pupusas gevuld met zwarte bonen

Ingrediënten

4
  • 400 g zwarte bonen
  • 260 g warm kraanwater
  • 250 g masa harina
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g Bresc Pico de gallo
  • 40 g Bresc Freshly chopped onion
  • 20 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • peper en zout
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de masa harina en een snufje zout in een kom, voeg er  geleidelijk water aan  toe en kneed alles goed tot een vochtig, smeerbare  deeg.  Kneed het deeg  tot er een bal ontstaat die niet uit elkaar valt, maar ook niet te nat is en laat deze vervolgens  5 minuten rusten. Giet de zwarte bonen in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een bakpan, voeg de uien toe en stoof ze tot ze transparant zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat dit 1 minuut verder stoven waarna je de uitgelekte bonen en de pico de gallo toevoegt.  Bak het geheel goed aan, voeg wat water toe en roer goed door. Pureer de bonen licht met een vork of pureestamper en breng de bonen op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in 16 balletjes en maak er ronde platte pannenkoekjes van. Leg op de helft van de pannenkoekjes de bonenvulling met geraspte kaas. Vouw de pannenkoekjes dicht en knijp daarbij de zijkanten goed dicht. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de pupusas 2 à 3 minuten per kant goudbruin.