Bresc BV

Quiche van spruiten, Kalamata olijven en gerookte knoflook

Ingrediënten

4

Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g Roomboter
  • 50 g Bresc Black Kalamata Olijventapenade
  • 1 st ei

Vulling:

  • 250 g kleine spruiten
  • 125 g ontbijtspek (blokjes)
  • 50 g geraspte kaas
  • 50 g Bresc Freshly chopped onion
  • 50 g Bresc Mushroom mix
  • 15 g Bresc Smoked garlic puree
  • 5 g Bresc Black garlic puree
  • 2,5 dl room
  • 3 st eieren

Bereidingswijze

Meng voor het deeg alle ingrediënten en laat dit minimaal 30 minuten rusten in de koeling. Maak de spruiten schoon en blancheer in ruim kokend water. Bak het ontbijtspek met het gehakte ui en de gerookte knoflookpuree. Meng de eieren met de room, zwarte knoflookpuree en mushroom mix. Rol het deeg dun uit en bekleed een quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak gedurende 8 minuten op 170 ℃. Laat het deeg iets afkoelen en schik de spruiten zodat de vorm geheel vol ligt. Vermeng het spek- en eiermengsel en schep dit op de spruiten. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak in de oven op 150 ℃ gedurende 45 minuten. Serveer warm als lunchgerecht of als onderdeel van de maaltijd.

Gerelateerde thema's

Tags