Bresc BV

Ribbetjes van de BBQ met pittige lak

Ingrediënten

4
  • 4 hele varkensribben (rauw)
  • 10 g five spices poeder
  • 20 g Bresc Beemster knoflookpuree
  • 0,2 dl natuurazijn
  • 20 g Bresc Gemberpuree
  • 20 g sambal badjak
  • 1 dl ketjap
  • 0,5 dl honing
  • 1 dl cola
  • 1 dl bier
  • 1 dl currysaus
  • 1 dl chilisaus

Bereidingswijze

Meng alles goed door en smeer met voldoende marinade de spareribs in en laat het een nacht marineren, ingepakt in plastic folie.
Verwarm de barbecue tot 110 graden en rooster de spareribs in 2 uur bruin. Lak ze 4 à 5 keer met de overige marinade en bak ze op het laatst 10 minuten op 175 tot 200 graden in de oven of laat ze langer indirect garen op de barbecue.