Bresc BV

Rosbief eend / quinoa / harissamayonaise

Ingrediënten

4

Voor de gerookte eend

  • 1 gerookte eendenborst
  • Voor de rode kool
  • 1 fijngesneden rode kool
  • 1 l azijn
  • 2 dl water
  • peper en zout naar smaak
  • 400 g suiker
  • 20 g Bresc Ras el hanout

Voor de quinoa

  • 100 g quinoa
  • 2 dl water
  • 25 g Bresc Couscous spice mix
  • 3 takjes munt, de blaadjes fijngesneden

Voor de harissamayonaise

  • 100 g mayonaise
  • 15 g Bresc Harissa

Overig

  • pijnboompitten
  • feta

Bereidingswijze

Snijd de gerookte eendenborst in dunne plakjes. Breng de azijn en het water aan de kook met de suiker en wat zout en peper. Voeg de ras el hanout toe. Laat de kool even meekoken en vervolgens afkoelen in de marinade. 
Kook de quinoa in het water met een beetje zout.Laat afgedekt op laag vuur staan totdat het vocht is opgenomen en laat het even nagaren. Meng met de couscous mix en laat het afkoelen. Meng dan de munt erdoor. Meng de harissa door de mayonaise.
Maak het gerecht op en garneer met de pijnboompitten en eventueel wat gebrokkelde feta.