Bresc BV

Rouleau van buikspek met paddenstoelen

Ingrediënten

4
  • 1,3 kg buikspek zonder zwoerd
  • 150 g shiitake
  • 80 g Bresc Freshly chopped onion
  • 30 g Bresc Knoflook gehakt
  • 10 g Bresc Cajun
  • 3 st eieren
  • 4 tk bladselderij
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zorg voor een vierkant stuk buikspek van 24 x 24 cm en 2 tot 2,5 cm dik, bij voorkeur gesneden uit het vlezige gedeelte van het buikspek. Vet de steekringen in, rol het buikspek met de vetzijde naar buiten om de steekringen en bind dit op met rolladetouw. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en verwarm deze voor met een skillet of grillplaat op 160°C. Kruid het spek aan de buitenzijde met de Cajun en snijd het dwars door de midden. Vet de grillplaat licht in, plaats de spekrollen met de gesneden kant naar beneden, steek de kernthermometer in het spek en verwarm dit tot een kerntemperatuur van 65°C. Maak in de tussentijd de vulling klaar voor de spekrollen. Meng de eieren, melk en room rustig door elkaar. Hak de bladselderij fijn. Voeg dit toe samen met de gehakte knoflook en ui bij het mengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.  Vul de spekrol met de shiitake en het eimengsel. Verwijder de steekringen voorzichtig door het spek op de plaat gedrukt te houden. Laat het geheel rustig doorwarmen tot het spek een temperatuur van 85°C heeft bereikt.