Bresc BV

Rouleau van gumbo, salade van zeevruchten en tomatencoulis

Ingrediënten

4
  • 250 g kippengehakt
  • 200 g tomaten gezeefd 
  • 200 g chorizo vers 
  • 100 g gamba's 
  • 100 g venusschelpen 
  • 100 g scheermessen 
  • 75 g okra's 
  • 40 g Bresc Gemarineerde tomatenstukjes 
  • 40 g Bresc Gegrilde paprikapuree 
  • 40 g Bresc Cajun kruidenmix 
  • 30 g Bresc Vers gehakte sjalot 
  • 10 g Bresc Vers gehakte Spaanse knoflook 
  • 10 g Bresc Groene & rode peper WOK 
  • 10 g Bresc Rode peperpuree 
  • 5 dl kippenbouillon 
  • 5 g Bresc Gerookte knoflookpuree 
  • 2 st kipfilet 
  • 1 st bleekselderij
  • 1/4 bs peterselie, plat 
  • olijfolie 
  • peper, zout

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets overdwars net niet helemaal door, plet met behulp van plastic folie licht en deze op plastic leggen zodat ze aansluiten. Breng op smaak met peper en zout. Breng het kippengehakt op smaak met de helft van de cajun, paprikapuree, peper en zout. Voeg hieraan de gemarineerde tomatenstukjes toe. Verdeel de kipmassa gelijkmatig over de kipfilet. Leg over de complete lengte in het midden de verse chorizo, rol met behulp van het plastic om tot een strakke rol, stoom gedurende 20 minuten in de oven en laten afkoelen. Zweet in olijfolie de gerookte knoflook en rode peperpuree licht aan zonder te kleuren, voeg daarna de gezeefde tomaten toe en blus af met bouillon. Kook in tot de juiste dikte en indien nodig extra afsmaken met peper en zout.

Kook de okra's in ruim water met zout gedurende 8 tot minuten en spoel koud af. Marineer met de overige cajun de gamba's.
Ontdoe de bleekselderij van de harde draden en snijd in flinterdunne plakjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook, groene en rode peper WOK en bleekselderij zonder te kleuren. Voeg daarna de gamba's, venusschelpen en scheermessen toe en roerbak totdat deze de juiste gaarheid hebben. Voeg de okra's en een 0,5 dl coulis toe en verwarm kort door. Snijd van de rouleau een plak van 1 cm dik en grill deze aan beide kanten. Dresseer de zeevruchten in een diep bord en hierop de rouelau van kip. Garneer met de coulis en maak af met de peterselie.