Bresc BV

Salade met vis köfte, harissa en gepekelde citroen

Ingrediënten

4
  • 200 g witvisfilet
  • ½ bosje koriander
  • 1 handje munt
  • 12 cherrytomaten
  • 20 g Bresc Couscous spice mix
  • 20 g Bresc Harissa
  • 1 citroen
  • 5 g gesneden bieslook
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 1 rode ui
  • 1 grapefruit
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.  Hak de koriander en munt fijn, snijd fijne partjes uit de grapefruit en snijd de rode ui in fijne ringen.  Hak de vis fijn en maak aan met wat koriander, 10 g harissa, couscous mix, een beetje citroenrasp en -sap, gesneden bieslook en breng dit geheel op smaak met peper en zout. Maak köftes van dit mengsel en bak ze goudbruin en gaar in wat olijfolie. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën, maak ze aan met wat olie, peper en zout. Rooster ze 10 minuten op 200°C. 
Maak, voor de salade, de kikkererwten, ui, grapefruit en citroen aan met de rest van de harissa, de kruiden en wat olijfolie.
Dresseer de köftes en tomaatjes op de salade en serveer direct.