Bresc BV

Salade van gamba's en groene asperges

Ingrediënten

4
  • 200 g mesclun
  • 25 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 20 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 20 g sushi azijn
  • 5 g mosterd
  • 20 st gamba's
  • 8 st groene asperges
  • 4 st brickvellen
  • 0,5 dl olijfolie
  • eiwit
  • peper en zout

Voor de zwarte knoflookmayonaise:

  • 1 st eierdooier
  • 10 g mosterd 
  • 5 g Bresc Black garlic puree
  • 1 dl arachideolie 
  • 0,1 dl pompoenpitolie
  • 5 g saba (druivenmost)
  • water
  • peper en zout

Bereidingswijze

Vermeng voor de dressing de azijn met de mosterd, sjalot, peper en zout. Voeg de olie langzaam toe. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges tot ze gaar zijn en laat afkoelen. Leg op elk brickvel twee asperges, smeer de randen in met het eiwit en plak dicht. Gaar gedurende 3 minuten op 175 ℃ in de oven. Wok de gamba’s en knoflook in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
Meng voor de mayonaise de eierdooier, mosterd en zwarte knoflookpuree. Werk de mayonaise met de olies op. Voeg de saba toe. Stabiliseer met enkele druppels koud water. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sla met de dressing. Dresseer de gamba’s hierop en garneer met de gefrituurde asperges. Garneer met de zwarte knoflookmayonaise.

Tags