Bresc BV

Skrei met erwt, Kalamata olijven en parels van mierikswortel

Ingrediënten

4
  • 500 g Skrei (winterkabeljauw)
  • 250 g diepvries doperwten
  • 125 g melk
  • 125 g yoghurt
  • 60 g Bresc Black Kalamata olijventapenade
  • 25 g geraspte mierikswortel
  • 5 g Bresc Freshly chopped garlic
  • 5 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 2 g agar agar
  • 2,5 dl kookroom
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 4 takjes pea cress
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zweet de gehakte knoflook en sjalot aan zonder te kleuren. Voeg de room en bouillon toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bevroren doperwten toe. Draai het geheel glad in de mixer en breng op smaak met peper en zout. Bak de skrei op de huid aan en gaar verder in de oven ongeveer 5 minuten op 150 ℃. Meng de agar agar en wat zout met de koude melk en yoghurt. Breng aan de kook met de mierikswortel. Zeef de massa en houd deze warm. Zuig met een spuit de massa op en druppel in een bakje met koude zonnebloemolie. Schep de parels uit de olie.
Dresseer het bord met de erwtencreme en gebakken skrei.
Garneer met parels van mierikswortel, olijventapenade en takjes cress.

Tags