Bresc BV

Smashed sweet potato

Ingrediënten

4
  • 250 g pastrami hert, gesneden
  • 200 g rode kool, gesneden
  • 40 g crème fraîche
  • 20 g Bresc Vers gehakte Spaanse knoflook
  • 10 g suiker
  • 10 g Bresc Tex Mex kruidenmix
  • 10 g bosui, gesneden
  • 4 st aardappel, zoet
  • 2 st roseval aardappel
  • 1,5 dl azijn
  • 0,5 dl water
  • peper en zout

Pastrami:

  • 750 g hertenbil
  • 30 g mosterdzaad
  • 30 g Bresc Tex Mex kruidenmix
  • 20 g zout
  • 20 g olijfolie
  • 10 g laurierpoeder
  • 5 g zwarte peperkorrels
  • 5 st jeneverbessen
  • 4 st kruidnagel
  • 3 st pimentbessen

Bereidingswijze

Breng het water, azijn en suiker aan de kook. Voeg de tex mex kruidenmix toe en vermeng met de gesneden rode kool. Laat onder druk (bij voorkeur in de vacuüm) minimaal een uur marineren. Kook de zoete aardappelen in de schil totdat deze gaar zijn en laat afkoelen. Snijd de roseval aardappelen met behulp van de mandoline in dunne plakken, was en droog ze hierna. Frituur deze gedurende enkele minuten zodat er krokante chips ontstaan. Laat uitlekken en zout licht na. Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout. Vermeng alle ingrediënten voor de rub met elkaar, met uitzondering van de olie. Smeer het vlees hiermee in, verdeel de rub over het vlees en druk zachtjes aan. Rook het hert gedurende 30 minuten. Grill daarna op heet vuur, laat hierna rusten en afkoelen. Druk de aardappel op een bord licht plat met de handpalm zodat deze gaat scheuren. Dresseer hierop de uitgelekte rode kool. Garneer met de gesneden pastrami. Dresseer hiervoor een flinke lepel met crème fraîche en werk af met de gesneden bosui. Garneer met aardappelchips.

Tags