Bresc BV

Spaanse bloemkool

Ingrediënten

4
  • 1 st bloemkool, in 4 dikke plakken (5 cm dik)
  • 1 st citroen, sap
  • 20 g peterselie, gehakt
  • 20 g olijfolie
  • peper en zout

Voor de Romescosaus:

  • 4 st paprika, rood
  • 1 st tomaat
  • 50 g hazelnoten
  • 30 g sherry-azijn
  • 25 g Bresc Knoflook gehakt
  • 10 g Bresc Cajun
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Stamp de helft fijn in een vijzel en hak de andere helft grof. Rooster de paprika’s en de tomaten tot ze zacht en zwartgeblakerd zijn. Leg de paprika’s in een schaal met plasticfolie eroverheen, zodat ze nog zachter worden. Pel en hak de paprika’s vervolgens grof en stop ze in een keukenmachine of blender. Ontdoe de tomaat van het velletje en doe die bij de paprika’s in de machine. Maal tot een helderrode, gladde Romescosaus. Voeg de fijngehakte hazelnoten, knoflook, olijfolie, sherry-azijn, cajun, peper en zout toe en meng tot een geheel. Bestrooi de bloemkool aan beide kanten met zout en peper en licht olijfolie. Bak de bloemkoolsteaks op de barbecue aan beide kanten goudbruin gedurende 12 tot 15 minuten. Schep de saus op het bord en leg de bloemkoolsteak daarop. Besprenkel met wat citroensap en garneer met de peterselie en de overgebleven hazelnoten.