Bresc BV

Spaghetti Carbonara van peterseliewortel

Ingrediënten

4
  • 4 st middelgrote peterseliewortel
  • 2 st eieren
  • 100 g gerookte spekjes
  • 75 g Pecorino Romano kaas, geraspt
  • 70 g Bresc Mushroom mix
  • 30 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 40 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 125 ml kookroom
  • 100 ml groentebouillon
  • peper
  • cress

Bereidingswijze

Schil de peterseliewortel en snijd deze met een spiraalsnijder tot spaghetti. Meng de eieren met de room en kaas erdoor. Houd nog wat kaas over voor de garnering. Breng op smaak met peper. Bak de spekjes op middelhoog vuur knapperig. Voeg als laatste de knoflook en sjalot toe. Zet het vuur laag en voeg de peterseliewortel en de mushroom mix toe. Roer goed om en voeg de bouillon toe. Laat met de deksel gesloten stoven tot de peterseliewortel 'al-dente' aanvoelt. Haal de pan van het vuur en meng het ei-room-kaas mengsel door de peterseliewortel. Garneer met de overgebleven kaas en takjes cress.