Bresc BV

Spinaziesalade met bacon, avocado en tomaat

Ingrediënten

4

250 g babyspinazie
100 g Bresc Zoetzure cherrytomaten knoflook peterselie
200 g champignons, in plakjes gesneden
50 g Bresc Vers gehakte sjalot
50 g zoetzuur (van de cherrytomaten)
20 g honing
10 g Bresc Knoflook gehakt
8 pl streaky bacon
4 st ei, hardgekookt
2 st avocado
5 g olijfolie
peper en zout

 


Bereidingswijze

Verwerk het zoetzuur van de cherrytomaten, knoflook en honing in een blender tot een dressing, breng op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons zonder te kleuren, breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado's, ontdoe van de pit, schil en snijd in de breedte in plakjes. Maak de spinazie aan met de sjalot en de dressing, dresseer op het bord. Garneer met de champignons, avocado en de in kwarten gesneden eieren. Werk af met de zoetzure cherrytomaten en de (iets gekruimelde) streaky bacon.