Bresc BV

Stamppot met oesterzwammen en zwarte knoflookjus

Ingrediënten

4
  • 500 g aardappelen, geschild
  • 250 g groene kool, gesneden
  • 100 g roomboter
  • 150 g oesterzwammen
  • 50 g knabbelspek
  • 50 g uitjes, gefruit
  • 50 g Bresc Freshly chopped onion
  • 50 g Bresc Mushroom-mix
  • 10 g Bresc Black garlic puree
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl jus
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in stukken, kook gaar en maak fijn. Fruit de ui aan voeg de groene kool toe, bak kort mee. Maal het knabbelspek en de gefruite uitjes afzonderlijk in een keukenmachine fijn en vermeng met elkaar. Meng de kool met de aardappelen, voeg de warme melk en roomboter toe. Verwerk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de oesterzwammen grof en bak aan in olijfolie. Breng op smaak met de mushroom-mix. Breng de jus op smaak met de zwarte knoflookpuree, peper en zout. Verdeel de jus over de stamppot. Serveer de oesterzwammen over de stamppot, garneer met de knabbelspek en gefruite uitjes.