Bresc BV

Sticky toffee pudding met rode peper en karamelsaus

Ingrediënten

4

Voor het deeg

  • 200 g suiker 
  • 170 g Bresc Tapenade dadels
  • 150 g bloem
  • 60 g roomboter
  • 10 g baking soda
  • 10 g bakpoeder
  • 10 g vanillesuiker
  • 2 st eieren
  • zout                                         280 g donkere basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 20 g Bresc Rode peperpuree
  • 10 g vanillesuiker
  • 60 g boter
  • zout                                                             

Ter garnering

  • 5 g Bresc WOK green & red chilli
  • cress

                


Bereidingswijze

Smeer de bakvorm in met boter en bestuif licht met bloem. Zeef de bloem en vermeng met baking soda, bakpoeder en zout. Vermeng de boter in een beslagkom met de suiker en vanillesuiker tot een kruimelig geheel. Voeg de eieren en de dadeltapenade toe en vermeng met elkaar. Voeg daarna in 2 delen het bloemmengsel toe tot een mooi beslag, vul de bakvorm met het mengsel. Bak gedurende 40 tot 45 minuten op 180 °C in de oven, laat afkoelen. 

Vermeng voor de karamelsaus de bastardsuiker, slagroom, boter, vanillesuiker en zout en breng aan de kook. Laat het 3 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en voeg de rode peperpuree toe, laat afkoelen. 

Snijd de pudding in punten, serveer met de karamelsaus. Garneer met wok peper en cress.