Bresc BV

Tex mex chipolata's van maïskip

Ingrediënten

4
  • 400 g maiskipdijen
  • 300 g zoete aardappels
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 300 g gemengde bonen
  • 100 g crème fraiche
  • 50 g Bresc Tex mex
  • Bresc Pico de gallo
  • 10 g gesneden koriander
  • 30 g rode wijnazijn
  • 60 g olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 3 stengels lente-ui
  • kunstdarm en klemmetjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken en pureer het met de tex mex, peper en zout naar smaak. Vul de darm ermee af en klem ze af met de klemmetjes of draai ze om en om strak. Schil en snijd de zoete aardappels in stukken, kook ze gaar en stoom ze droog. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng de crème fraîche, lente-ui, bladpeterselie en rode peper erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.  Snipper voor de bonensalade de rode ui en meng het met de bonen, koriander, olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de worstjes in de barbecue met rookhout op 120 graden. Serveer met de bonensalade en wat pico de gallo.