Bresc BV

Tex mex tomatensoep

Tex mex tomatensoep

Gebruikte bresc producten

Ingrediënten

1,5 l
  • 2 blikjes gepelde tomaten à 400 g
  • 2 rode uien
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 250 g zure room
  • 0,5 l runderbouillon
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 25 g Bresc Tex mex
  • 3 tomaten
  • 100 g mais
  • 100 g zwarte bonen
  • 1 zakje tortillachips
  • 1 bakje guacamole
  • 1 handje koriander
  • 8 g Bresc Rode peperpuree
  • 20 g crème fraîche
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

Snipper de uien. Fruit ¾ van de uien samen met de knoflook aan in wat olie. Voeg hier de bliktomaat en bouillon aan toe en breng aan de kook. Wanneer het goed door is gekookt wordt de zure room en 15 g tex mex toegevoegd. Pureer dit licht met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander. Meng het ei, de rest van de ui, de helft van de bonen en mais, 10 g tex mex en het paneermeel door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Maak hier kleine balletjes van en bak ze gaar in wat olie. Schep de guacamole in een schaaltje en dresseer er de rode peperpuree, crème fraîche en de helft van de koriander over. Serveer bij de soep, samen met tortillachips. Serveer de soep in een kop met de rest van de koriander, bonen, maïs en de gehaktballetjes.