Bresc BV

Veggie bread rolls uit de Dutch oven

Ingrediënten

4

Basis:
200 g bloem
200 ml water
1 g gist

Deeg:
300 g bloem
70 g water
50 ml olijfolie
7 g gist
5 g zeezout

Vulling:
125 g mozzarella
100 g Bresc Parillada mojo verde
50 g Bresc Chimichurri
50 g Bresc Peperoncini marinati


Bereidingswijze

Meng de bloem, water en gist en laat het mengsel 4 uur rusten. Vermeng dit met de bloem, water, olijfolie, gist en zeezout. Kneed het deeg 8 minuten en laat het één uur rusten. Rol het deeg uit en besmeer met de mojo verde.
Verdeel de mozzarella, chimichurri en peperoncini marinati over de mojo verde. Rol het deeg op en snijd in stukken. Zet de stukken rechtop en laat 30 minuten rusten. 

Verwarm 25 briketten in de bbq starter tot deze roodgloeiend zijn. Verdeel de briketten door 6 onder de pan te leggen en 19 stuks verdeeld op de deksel.
Bak de rolls gedurende 20 minuten, draai iedere 5 minuten de deksel een kwartslag voor een gelijkmatig bakresultaat.