Bresc BV

Zalm met zuurkool

Ingrediënten

4
  • 800 g zalmfilet
  • 500 g zuurkool
  • 80 g Bresc Wasabi-dip
  • 75 g Bresc Vers gehakte ui
  • 40 g gesneden bosui
  • 30 g Bresc Geroosterde knoflookpuree
  • 20 g roomboter
  • 5 st jeneverbessen
  • 1 st laurierblad
  • 0,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit hierin de ui aan zonder te kleuren. Voeg de zuurkool, laurier en jeneverbessen toe en blus met de wijn en olijfolie af. Breng aan de kook en gaar zachtjes door met deksel gedurende 20 minuten totdat het vocht verdampt is. Portioneer de zalmfilet in 4 mooie stukken. Maak vier stukken aluminiumfolie van 20x20 centimeter. Verdeel in het midden van de folie de zuurkool en zalmfilet. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk ieder stuk zalmfilet met de wasabi-dip. Bestrooi met de gesneden bosui en vorm met de overtollige folie vier pakketjes. Gaar op de BBQ gedurende 6 minuten op een temperatuur van 160 ℃.

Gerelateerde thema's