Bresc BV

Zeewolffilet met kruidenkorst en saus van tomaat en gegrilde paprika

Ingrediënten

4
  • 400 g gepelde tomaten
  • 250 g verse rijpe tomaten, gesneden
  • 100 g roomboter
  • 100 g Bresc BIO Italiaanse tuinkruiden
  • 75 g Bresc Vers gehakte sjalot
  • 50 g panko
  • 40 g Bresc Gegrilde paprikapuree
  • 20 g Bresc Zongedroogde tomatenpuree
  • 10 g mosterd
  • 5 g Bresc Geroosterde knoflookpuree
  • 4 x 150 g zeewolffilet
  • 1 st eiwit
  • olijfolie (om in te bakken)
  • peper, zout

Bereidingswijze

Zweet de sjalot aan zonder te kleuren in olijfolie en voeg de knoflook en tomatenpuree toe. Verhit het geheel en voeg dan de tomaten, tomatenstukjes en paprikapuree toe. Smoor deze gaar. Pureer de saus tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng voor de kruidenkorst de roomboter, Italiaanse kruiden, mosterd en panko met elkaar. Breng op smaak met peper en zout indien nodig. Snij dit mengsel tussen vetvrij papier uit en zet koud weg. Voorzie de zeewolffilet van peper en zout en smeer de bovenzijde licht in met losgeklopt eiwit. Snijd van de kruidenkorst een rechthoek van dezelfde grootte als de zeewolffilet, leg deze hierop en druk licht aan. Verhit de olijfolie, bak de vis als eerste op de kruidenkorst draai daarna om en gaar verder. Serveer met verse pasta.