Bresc BV

Bun bo bun met pulled chicken en zoetzuur

Ingrediënten

4

Voor de pulled chicken

  • 4 buns
  • 500 g pulled chicken
  • 200 g zoetzuur
  • 10 g Bresc Thai red curry
  • 20 g hot chilisaus 

Voor het zoetzuur (1 kg)

  • 2 winterwortels
  • 200 g taugé
  • 2 rode puntpaprika’s
  • ½ witte kool
  • 1 l natuurazijn
  • 0,5 l water
  • 400 g suikeralio
  • 4 g zout
  • 100 g Bresc Gemberpuree
  • peper en zout naar smaak
  • 30 g Bresc Thai yellow curry

Voor de saus

  • 200 g Bresc Alioli limón
  • 1/2 bosje gehakte koriander
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 10 g Bresc Gemberpuree

Bereidingswijze

Voor het zoetzuur de wortels raspen, kool en paprika in reepjes. Breng het water samen met de azijn, suiker aan de kook en voeg gember, curry toe. breng op smaak. Giet het mengsel op de groenten en zet het in een afgesloten bak koud weg voor minimaal 3 tot 5 dagen. Schep het af en toe om. Meng voor de saus alles goed door. Bak de pulled chicken even aan met de Thai red curry en de chilisaus. Stoom de broodjes warm in een stomer. Dresseer het vlees, het zoetzuur en de saus op het broodje.